Gezilmesi ve Görülmesi Keyifli Bir Yer: Klagenfurt - Avusturya - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Perşembe, Eylül 01, 2016

Gezilmesi ve Görülmesi Keyifli Bir Yer: Klagenfurt - Avusturya

Klagenfurt Avusturya Austria

Avusturya'nın yeşil mi yeşil, küçük ama sevimli bir diğer şehri olan Klagenfurt nasıl bir yer? Burada neler yapılabilir? Klagenfurt'ta nereler gezilip görülebilir? Sizler için araştırdık.

Karintiya Eyaleti'nin başkenti olan Klagenfurt'un, öncelikle tam olarak nerede olduğundan biraz bahsedersek, gözünüzde canlanması açısından daha iyi olacaktır.
Klagenfurt, Avusturya
Klagenfurt, Avusturya
Yaklaşık 100.000 kadar nüfusu ile Avusturya'nın güneyi, Slovenya'nın ise hemen üst kısmında kalan bu küçük ama sevimli şehir, dar ve düzgün sokakları, ejderha hikayeleri, heykelleri ve adım başı görebileceğiniz pastahane tarzındaki dondurmacıları ile oldukça ünlü. Aynı zamanda da, Avusturya'nın diğer her şehrinde olduğu gibi, Klagenfurt'ta yeşil alanlara fazlasıyla sahip. Fakat şehrin çevresi ve Viyana'dan gelirken gördüğüm manzaralara yeşillik deyip geçmek haksızlık olur. Aşağıda bir örneği sizinle paylaşıyorum.

Viyana'dan Klagenfurt'a süren 4,5 saatlik tren yolculuğumuz tamamen bu şekildeydi. Küçük bahçeli evler, muhteşem doğa manzaraları, köprüler, göller, güzel hayvanlar... "Hiç mi inek tavuk görmedin Gezenti Adam, bi bırak ya" demeyin. Mesela Avusturya seyahatlerinizde yollarda Ceylanlar, Karacalar görebilmek oldukça sıradan. Ceylan veya Karaca görünce, o sırada tam da bir şeylerde yiyorsam eğer, tablo şu şekilde oluyor:
Ceylan Karaca
Sol alttaki ben oluyorum

Hatırlarsanız, Klagenfurt Ejderha hikayeleri ve heykelleri ile de ünlü demiştim. Bu durum, şehrin kuruluş hikayesinden kaynaklanıyor. Öğrendiğim kadarıyla kısaca anlatayım: 

Rivayete göre, bu diyarlarda, yazımızın devamında bahsetmiş olduğumuz Wörthersee gölünün kenarlarında yaşayan "Lindworm" isimli bir ejderha, ona buna gelene geçene sataşıyor, ısırıyor, ateş püskürtüyor, haylazlık ediyor. Bu olayları duyan Karintiya Dükü, ejderha Lindworm'u öldürene ödül vereceğini açıklıyor. Bunu duyan bir kaç genç, zincirler ile bir tuzak kurup, ejderhayı yakalamayı ve haliyle öldürmeyi başarıyorlar. Sonrasında, tehdit ortadan kalktığı için, bölgede yaşayan insanların nüfusunun artması ile birlikte Klagenfurt şehrinin temelleri atılıyor.

Ejderha Lindworm Klagenfurt
Ejderha Lindworm
Şehrin nasıl kurulduğunu temsili olarak anlatan bu heykel, şehrin tam merkezinde yer alıyor. Bağlantıyı çözememiş olduğumu itiraf etmemi bir kenara koyalım, ejderha heykelinin tam karşısında Maria Theresia'nın da bir heykeli bulunuyor.
Maria Theresa Klagenfurt Avusturya
Maria Theresia
Mimarisi oldukça güzel olan bu şehrin, dar ve güzel sokaklarından da ayrıca bahsetmemiz gerekiyor. Sokakların inşasında estetiğe önem verilmiş. Zaten yeterince eğlenerek yürüdüğünüz bu güzel sokaklarda, bir de sonradan eklenmiş olan bir takım güzellikler de mevcut.

Klagenfurt, Avusturya Sokakları
Klagenfurt Sokakları
Şehrin çevresinin de harika bir doğa şöleni sunduğundan biraz olsun bahsetmiştim sanıyorum. Bunlardan bir tanesi de, Avusturya'nın en büyük göllerinden bir tanesi olan, Klagenfurt'un da kıyısının bulunduğu Wörthersee gölü. Bu göl öyle güzel ki, zaten küçük ve sevimli bir kasaba havasında olan Klagenfurt'u daha bir yaşanılabilir kılmış. Biraz önce bahsetmiş olduğumuz Ejderha Lindworm hikayesi de bu göl de geçiyor.
Wörthersee Gölü Klagenfurt Avusturya
Wörthersee Gölü
Avusturya denilince akla ilk gelen Viyana dışında, Avusturya'nın "dur daha bitmedi" dercesine bizlere sunmakta olduğu bu şehir, Gezenti Adam'ın gezilip görülesi bulmuş olduğu yerlerden. Yolunuz düşerse ve vaktiniz varsa kesinlikle uğrayın, 1 ya da 2 günlük bir seyahat, Klagenfurt gezisi için oldukça yeterli.

Avusturya'nın Başkenti Viyana hakkında yazdıklarımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21